Ashtanga yoga introductie

In Ashtanga Yoga wordt er gewerkt met een vaste set van houdingen. De Level 1-lessen zijn ideaal voor jou als je nog niet bekend bent met de Ashtanga Yoga. Je ontdekt wat yoga eigenlijk is en maakt kennis met de combinatie van beweging en ademhaling. Dit doe je door het oefenen van een aantal staande basishoudingen uit de Ashtanga Yoga Primary Series. Elke in- en uitademing is gekoppeld aan een beweging om in en uit een houding te komen. Dit heet vinyasa.

Ervaar de yogaflow van aandachtig bewegen en ademhalen

In de Level 1-lessen krijg je alle tijd om je de basishoudingen eigen te maken en de ademhalingstechnieken te leren. Elke week maak je kennis met een nieuwe houding van de serie. Door elke houding rustig en met aandacht te oefenen en te herhalen, leer je je concentreren en rust te ervaren in de continue beweging. Deze lessen maken je lichaam en geest gezond en sterk, met een vergroot bewustzijn van ontspanning in je lijf. Je werkt met geduld, liefde en discipline toe naar een practice die je uiteindelijk zes dagen per week beoefent. Daarbij leer je dat elke dag anders is. Yoga is dus niet anders dan een spiegel van je dagelijkse leven.

Ontwikkel jezelf, geleid door je eigen lichaam en yogadocent

De lessen Ashtanga Yoga Led Class Level 1-lessen zijn instaplessen, maar tegelijkertijd ook uitdagend genoeg als je al wat ervaring met yoga hebt. Het maakt niet uit hoeveel en welke houdingen je misschien al kent of leert. Het gaat erom dat je je eigen grenzen en blokkades ontdekt, fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Door hier goed op te letten, leer je jezelf en eventuele frustraties, angsten en pijnen kennen. Wat kom je hierdoor over jezelf te weten? Je ademhaling is steeds je betrouwbare gids, terwijl ook je yogadocent je begeleidt in dit proces. Er kan niets ergs gebeuren. Door met je aandacht bij jezelf te blijven en steeds je grenzen te respecteren, geef je het helingsproces van binnenuit de ruimte om dat wat je dwarszit of belemmert met geduld, aandacht en liefde op te lossen.

Tijd en aandacht zorgen voor de optimale beleving

Level 1 is geschikt voor jou als beginner, maar is even goed uitdagend.